Ha szereted a hidegkomlós, frissítő IPA jellegű söröket, de zavar, hogy mindegyik 6-8%-os és nem tudsz kettőnél többet meginni belőle nyáron, akkor itt a megoldás a Session IPA szerepében. Hozza a nagyobb testvéreire jellemző citrusos-, trópusi gyümölcsös aromákat, a telt, malátás alapot és a kellemes keserűséget, amely miatt még jobban itatja magát a sör. Hosszú még a nyár, próbáld ki te is.
Aki többet szeretne tudni a forralásról és úgy általában a sörfőzésről, annak ezt a cikket ajánljuk. KLIKK
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltüntetve a leírásban.
Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
4.2kg Viking Pale Ale maláta
0.2kg Viking Dextrin maláta
0.1kg Viking Red ale maláta
Komló(+forralási idő):
20 perc - 10g Citra
Whirlpool, 99°C, 1 perc (flameout) - 30g Citra
Whirlpool, 99°C, 1 perc (flameout) - 30g Simcoe
Komló hozzáadása és annak elkeverése után a hűtés megkezdése.
Hidegkomló, 2 nap - 60g Citra
Hidegkomló, 2 nap - 50g Simcoe
Az erjedés sikeres befejzte után a hidegkomló hozzáadása, majd a a lehűtés megkezdése! 〜48 óra elteltével palackozás/hordózás.
Élesztő:
1 db Yeastflow McGyver
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.