Leírás
A Viking Dextrin maláta a gyártási technológiának köszönhetően sok dextrint tartalmaz ami egy nem erjeszthető cukorfajta. Testet és egy kis édességet ad a sörhöz. Amennyiben édesebb/testesebb sört szeretnénk, ezt megoldhatjuk a cefrézési hőmérséklet emelésével is. A Dextrin maláta enzim aktivitása közepes.
Ajánlott sörtípusok: Alek és lagerek
Kihozatal: min 70%
Felhasználás: 30%
Származási hely: Finnország
Itt elolvashatod a teljes leírást (angol)
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Itt olvashatsz többet a Viking Malt-ról