Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Sörfőzős cikkek

Ebben a részben a keg feltöltésével fogunk foglalkozni.

Abban biztosan egyet érthetünk, hogy a németek tudnak sört főzni.

Sajnos a globális felmelegedés a sörfőzést sem kíméli. Ebben a részben az éghajlatváltozás és a kihozatal kapcsolatáról lesz szó. 

Ebben a részben a kialakításról lesz szó tele hasznos infókkal az összeszerelésre vonatkozóan.

Aki túl van néhány főzésen már biztosan elgondolkozott, hogy nem lehet-e kikerülni az üvegmosással járó pancsolást. Tulajdonképpen a legmonotonabb és legtöbbek által utált tevékenység a sörfőzés során.

Lassan vége a nyárnak és bár még messze vannak az ünnepek, de a karácsonyi Stoutoknak idő kell, hogy összeérjenek. Emiatt érdemes még a nyár végén, augusztus-szeptemberben lefőzni ezeket.

A nyári nagy meleg éppen úgy próbára teszi az élesztőket, mint a téli hideg. Az alsó erjesztésű sörök remek hidegtűrők, azonban ha melegben akarunk sört főzni, már nem ilyen egyértelmű a választás.

IItt a nagyker oldal, kizárólag adószámmal való vásárlásra. 

Ezen a héten a beígért és beharangozott cikksorozat első részével jelentkezem, ami nem más, mint a Lázadó Láma.

Desszertsör, ahogy az alföldiek csinálják. Nézzük mit tud a Szentandrás Sörfőzde almáspite inspirálta pastry ale-je.

Télen sokkal népszerűbbek a barna, fekete sörök. Sokan Stout vagy Porter sörökkel készülnek az ünnepekre.

Te is készítettél már gejzírt sörből? A cikkből megtudhatod, hogy miért fut az üveges söröd.

A tápsó a modern sörfőzés egyik sokat emlegetett pontja. Miért ajánlott használni? Kell ez nekem?

Mindenki szereti a finom bajor búzasöröket. De néha sajnos nem úgy sikerül, ahogyan szerettük volna.

Feldobnád a sörödet? A legtöbb tradícionális sörben jól áll egy kis füstölt maláta.

Valószínű, hogy mostanra már mindenki találkozott savanyú sörrel valamilyen formában.

Kezdőként nem egyszerű eligazodni a receptcsomagok között, pláne hogy már az elején sikerélményed legyen.

A legtöbb fertőzés (és emiatt kiöntött sör) általában a tisztítás és fertőtlenítés elhagyása..

A múltkori posztom alatt sokan jeleztétek, hogy erről a podcastról nagyon szívesen olvasnátok..

Biztos mindenki megfigyelte már, hogy az otthon főzött lágerek nem sikerülnek olyan tisztán.

Melyik élesztőnek melyik a párja, van átjárás a gyártók között? Lallemand vagy Fermentis?

OG? FG? IBU? EBC? ABV? A különböző sörfőzős fórumokon rengeteg ilyen rövidítésekkel találkozhatsz.

Kukorica, búza, rizs? De melyiket mihez? Miért jó ez nekem? Ahhoz, hogy megértsük miért jó..

Békebeli Bécsi sör Dreher Antal poharából. Mi az a BJCP? Az angol Beer Judge Certification Program rövídítése.

Van a sörfőzővizedben klór? Igen. - szabadulj meg tőle. Nincs. - a szerencsésebbek közé tartozol.

Pilzeni? Pale ale? Maris Otter? Füstölt? Könnyű lehet elveszni közöttük, főleg akkor, ha nem túl tapasztalt az ember.

Szeretnéd, ha a komlótól mindig ugyanazt kapnád? Azonos aromák, azonos alfasav és teljes konzisztencia

Ismét egy ti kértétek én hozom poszt. Ha érdekel, hogy hogy kell beállítani a vízprofilt és a cefre pH-t.

Sokszor nem is gondolkozunk azon, hogy mennyi ideig forraljuk a sörlevünket.

Tudod mi az a biotranszformáció? Na és azt, hogy miért fontos? Szuper. Mégis olyan, mint egy nemlétező dolog?

Ne nyitogasd az erjesztőt! Legalább egyszer már mindenki találkozott ezzel a tanáccsal.

Közkívánatra a mai cikkünkben a kveik élesztőkről, azok történelméről, típusairól és felhasználásáról lesz szó.

Mit csinálsz a törköllyel? Miért nem sütsz egy kenyeret belőle? a következőkre lesz szükség!

Lepalackoztad/hordóztad a sörödet, de nem tudod mikor lesz iható? Nézzük mit érdemes tudni.

Kész a söröm, hogyan tovább? Nézzük hogyan és miben érdemes söreinket tárolni.

Fokoló, refraktométer, ABV%, fajsúlymérés? Többségünk csinálja, de van aki nem érti, hogy mi értelme.

Mai cikkünkben az erjesztésvezetésről lesz szó. Azon belül a hőmérsékletről, levegőztetésről, mellékízekről..

Minden erjesztés után több száz milliárd ártatlan élesztősejtet öntünk a lefolyóba..

Mi az? 0,005-0,01mm az átmérője, és jó sört csinál? Sörélesztő. Eredetéről, fajtáiról fogunk beszélgetni.

A víz után a sörfőzéshez a legnagyobb mennyiségben felhasznált alapanyag a maláta.

A vízkezelés és cefrézés után itt egy újabb eleme a sörfőzésnek. Tamás ismét egy alapos cikket írt.

A Cefrézés mellett nem lehet csak úgy elmenni. A sörben a víz után a maláta a legnagyobb mennyiségben van.

Szóljon egy poszt a méltán híres Weihensephan-i lager élesztőhöz! W34/70.

Biztosan nektek is van gluténérzékeny a baráti körben, legalábbis nálunk állandó téma..

Főztél már New England stílusban? Tipikusan amerikai sörtípust általában amerikai aromakomlókkal főzik.

Az élesztők és komlók után összedugtuk a fejünket Mátyus Tamással. Egy hiánypótló cikk következik.

Szereted a különlegességeket? Ez a bejegyzés szóljon a régi idők királyairól, amelyek fénye megkopott.

Ittál már IPA-t? Halottál már a biotranszformációról? Ha igen, ha nem ez a cikk neked szól.

A Lesaffre csoport, azon belül is a Fermentis a világ egyik legnagyobb sörélesztő gyártója.

Szerintem nincs olyan sörfőző a földön, aki a Neipa hallatára, ne képzelne maga elé egy friss opálosan sárga italt..

Adósok voltunk nektek egy IPA recepttel. Az IPA a sörforradalom itala a mai napig.

Most valami igazi, könnyen fogyasztható, fűszeres pezsgéssel készültünk nektek. Igazi klasszikus..