Sörleírások - BJCP 2015
Ebben a blogban az általunk receptcsomagban kínált sörtípusok BJCP leírását vesszük sorra. Egyes helyeken egy kis saját véleménnyel megtűzdelve.

BJCP Saison + recept
Klasszikus vallon ivósör, ami mára túlnőtt a Belga régión is az egész világon népszerű.

BJCP California Common + recept
Lagert melegen erjeszteni?
Igen! Kaliforniában pont így csinálják.

BJCP Cseh Pils + recept
A világon a legtöbb sör Csehországban fogy, ennek egy nagy része a Cseh Prémium lager kategóriába tartozik

BJCP American Light lager + recept
Amerika egyik kedvenc söre, melyet a német bevándorlók honosítottak meg az országban.
Amerikai komlóval készül!

BJCP Märzen + recept
Tradícionálisan a tavasz kezdetén főzött német fesztiválsör.
A főzést követően a pincékben ászokolódott.

BJCP Kölsch + recept

BJCP IPA + recept
Adósok voltunk nektek egy IPA recepttel. Az IPA a sörforradalom itala a mai napig.

BJCP Witbeer + recept
Adósok voltunk már ezzel a recepttel. A fűszeres belga búzasörök újra a reneszánszukat élik. A receptet egyéb fűszerekkel, vagy gyümölcsökkel is feldobhatjátok.
(Zárójelben megsúgom, hogy a III. Magyar Házisörfőzők Versenyén ezüstérmet zsebelt be vele a recept készítője
)

BJCP Rozs IPA + recept
Most valami igazi, könnyen fogyasztható, fűszeres pezsgéssel készültünk nektek.
Igazi klasszikus egy kis csavarral.

BJCP NEIPA + recept
Szerintem nincs olyan sörfőző a földön, aki a Neipa hallatára, ne képzelne maga elé egy friss opálosan sárga italt amiben ketyeg a komlóbomba.
De pontosan milyen egy Neipa? Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy díjnyertes Neipának?

BJCP Ír Stout + recept
A hőmérséklet csökkenése meghozza a kedvet a sötétebb, testesebb sörökhöz.
Ez egy igazi ír klasszikus stout recept és minden más amit tudnod kell róla.