Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
cukor fruktoz

Fruktóz 500g

600 Ft (472 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: 42 db raktáron
Egységár: 6,00 Ft/

Gyümölcscukor

Az élesztő számára könnyen emészthető, használhatjuk a sörünk alkoholtartalmának növelésére, savanyú sör készítésekor, vagy palackozócukorként.

Leírás

EP/USP/FFC gyógyszerkönyvi, élelmiszeripari minőség.

A gyümölcscukor, másnéven fruktóz a legédesebb ízű cukor. Folyadékéban kiválóan és gyorsan oldódik, ezért nem kell kevergetni, mint a répacukrot(kristálycukor). Ennek köszönhetően palackozócukorként is remekül megállja a helyét és nem szükséges szirupot készíteni, mint a sima kristálycukor esetében. 

  • A másik nagy előnye, hogy az élesztő számára sokkal könnyebben, kisebb energiafelhasználással emészthető. A kristálycukor(szukróz) egy fruktóz és egy glükóz molekulából áll, az élesztőnek először ezt a kötést kell felbontania és csak utána tudja felvenni a cukrokat. Mivel könnyen oldódik és az élesztő is könnyebben emészti meg, a fruktózzal való palackozás után gyorsabb szénsavasodás figyelhető meg. 
     
  • Savanyú sörök készítésénél is nagyon hasznos tud lenni, hiszen a tejsav baktériumok is előnyben részesítik az egyszerű cukrokat, pl.: fruktóz, dextróz. Ezért ha valaki savanyú sört készít YeasterBunny, vagy Philly Sour élesztőkkel, akkor érdemes a receptben fruktózt használni 2-5%-ban a maláták mellett. Ez biztosítja a cukorellátását a baktériumoknak, így gyors és garantált savasodás érhető el. Ez arra is vonatkozik, ha valaki kettle sour módszerrel készít savanyú sört!
     
  • Ha valaki szeretné növelni a sörének az alkoholtartalmát, de nem szeretné növelni a sör testességét, akkor azt fruktózzal könnyen el tudja érni. Ez jól jöhet például dupla/tripla IPA-k esetében, ahol fontos a magas alkoholszint, de nem szeretnénk, hogyha túl testes, geil lenne a sörünk. Ilyenkor jó ötlet a maláták mellé becsempészni 5-10% fruktózt. Ehhez érdemes tervezőt használni, mert az pontosan megmondja, hogy a hozzááadott cukor mennyire fogja megemelni a sör alkoholtartalmát. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.