Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
amiláz enzim

Amiláz enzim 1,5ml

380 Ft (299 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Lallemand
Elérhetőség: 39 db raktáron

Mint a neve is mutatja, nagy koncentrációban tartalmaz alfa-amiláz enzimet, segítségével száraz söröket (vagy whiskyt) erjeszthetünk.

Adagolás: 1,5ml/25l

Leírás

Mint a neve is mutatja, nagy koncentrációban tartalmaz alfa-amiláz enzimet, segítségével száraz söröket erjeszthetünk. A nehezen erjeszthető cukrokat is könnyedén lebontja. A cefre hamarabb eléri a jódnormál állapotot. Használható whisky- és vodkacefrék cukrosítására is. Használatával hasonló hatást érünk el mintha Viking enzim malátát használnánk.

Adagolás: 1,5ml/25l

Felhasználás: Az amiláz enzimet tartsuk hűtőben, majd a használat előtt vegyük ki és hagyjuk felmelegedni szoahőmérsékletre. Az adagolás a fehasználás céljától függ.

Száraz sörök esetében(pl Brut IPA) az élesztőzéssel egy időben az erjesztőbe kell adagolni. 

Ha a cefre cukrosítására szeretnénk használni, akkor az amiláz pihentető szakaszban öntsük a cefréhez az üvegcse enzimet. Ezt akkor érdemes használni, ha sok kukorica vagy más magas keményítőtartalmú gabona van a cefrénkbe vagy a cefre később lepárlásra kerül. Így növelhető a kihozatal.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.