Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Amiláz enzim 50ml

Mint a neve is mutatja, nagy koncentrációban tartalmaz alfa-amiláz enzimet, segítségével száraz söröket (vagy whiskyt) erjeszthetünk.

Adagolás: 10ml/20l

4 300 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 129 Ft
Részletek

Mint a neve is mutatja, nagy koncentrációban tartalmaz alfa-amiláz enzimet, segítségével száraz söröket erjeszthetünk. A nehezen erjeszthető cukrokat is könnyedén lebontja. A cefre hamarabb eléri a jódnormál állapotot. Használható whisky- és vodkacefrék cukrosítására is. Használatával hasonló hatást érünk el mintha Viking enzim malátát használnánk.

 

Adagolás: 1,5ml/25l

Felhasználás: Az amiláz enzimet tartsuk hűtőben, majd a használat előtt vegyük ki és hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre. Az adagolás a fehasználás céljától függ.

 

Száraz sörök esetében(pl Brut IPA) az élesztőzéssel egy időben az erjesztőbe kell adagolni. 

 

Ha a cefre cukrosítására szeretnénk használni, akkor az amiláz pihentető szakaszban öntsük a cefréhez az szükséges enzimet. Ezt akkor érdemes használni, ha sok kukorica vagy más magas keményítőtartalmú gabona van a cefrénkbe vagy a cefre később lepárlásra kerül. Így növelhető a kihozatal.

Adatok
Címkék
amiláz,enzim
Stílus
enzim
Hőmérséklet
15 – 65 °C
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!