Mint a neve is mutatja, nagy koncentrációban tartalmaz alfa-amiláz enzimet, segítségével száraz söröket erjeszthetünk. A nehezen erjeszthető cukrokat is könnyedén lebontja. A cefre hamarabb eléri a jódnormál állapotot. Használható whisky- és vodkacefrék cukrosítására is. Használatával hasonló hatást érünk el mintha Viking enzim malátát használnánk.
Adagolás: 1,5ml/25l
Felhasználás: Az amiláz enzimet tartsuk hűtőben, majd a használat előtt vegyük ki és hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre. Az adagolás a fehasználás céljától függ.
Száraz sörök esetében(pl Brut IPA) az élesztőzéssel egy időben az erjesztőbe kell adagolni.
Ha a cefre cukrosítására szeretnénk használni, akkor az amiláz pihentető szakaszban öntsük a cefréhez az szükséges enzimet. Ezt akkor érdemes használni, ha sok kukorica vagy más magas keményítőtartalmú gabona van a cefrénkbe vagy a cefre később lepárlásra kerül. Így növelhető a kihozatal.