Leírás
A Viking Enzim maláta 2 és 6 soros árpából készül. A malátázási folyamatot úgy választották meg, hogy az enzim aktivitás a lehető legnagyobb legyen. Alkalmazása akkor ajánlott ha nagy mennyiségű malátázatlan gabonát adunk a sörhöz. Az Enzim maláta alkalmas tiszta alkohol és whisky készítésére is. Ugyanakkor kiváló állományjavító lisztekhez adagolva.
Ajánlott sörtípusok: whisky
Kihozatal: min 76%
Felhasználás: 100 %
Származási hely: Finnország
Itt elolvashatod a teljes leírást (angol)
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Itt olvashatsz többet a Viking Malt-ról