Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Norse Nectar Simonaitis kveik
Norse Nectar Simonaitis kveik
2 480 Ft

Norse Nectar Simonaitis kveik

Stílus Aroma
IPA, NEIPA trópusi- és csonthéjas gyümölcsök, guava, passio gyümölcs
Raktáron   (14 db)
2 480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 74 Ft
Részletek

 

Stílus Aroma Flokkuláció Alkoholtolerancia
IPA,NEIPA Trópusi- és csonthéjas gyümölcsök, guava, passio gyümölcs magas ~15 %

 

Fontos kiemelni, hogy ezek az élesztőtörzsek annyira újak, hogy nem rendelhetők konkrét sörtípushoz. A feltűntettt típus csupán ajánlás. Még rengeteg új dolog rejtőzik ezekben a törzsekben, ezért érdemes más sör stílusoknál is próbára tenni őket.

 

Izolátum, az eredeti törzs tulajdonságait megtartotta, de ez NEM tartalmaz lactobacillust. A nevét a litván Julius Simonaitisről kapta, évtiiezdeken keresztül keresztül ők gondozták az élesztőt törzset, majd később tőle gyűjtötte be Lars Garshol. A Simonaitis egy igazi ízbomba, narancsos, trópusi gyümölcsös és csonthéjas gyümölcsök észterei vannak. Közben passiógyümölcsre, narancsra és guavára emlékeztető, fűszeres-gyógynövényes aromákat termel. 

 

A gyors erjesztés miatt az élesztőnek sok tápanyagra van szüksége, ezért mindenképpen adjunk hozzá 10g/20l tápsó. Tápsó nélkül az élesztő nagyobb stressznek van kitéve, ez mellékízeket okozhat a kész sörben.

 

Ajánlott sörtípusok: IPA, NEIPA

Ideális hőmérséklet: 24 - 35 °C (ezek a törzsek a magas hőmérséklethez alkalmazkodtak, érdemes őket 30°C fok felett használni, 30°C alatt lassan dolgoznak) 

Adagolás: 1 tasak/21l

A tasak 3g élesztőt tartalmaz, tapasztalataink szerint bőven elég, hogy stabilan leerjessze a sörödet.

Rehidratáljuk 200ml forralás előtti, visszahűtött sörlében 30-60 percig.

Adatok
Stílus
kveik
Hőmérséklet
27 – 35 °C
Flokkuláció
Magas
Alkoholtolarencia
15 – 15 v/v%
Aroma
Csonthéjas gyümölcs, Trópusi gyümölcsös, Virágos, Narancsos
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek