A Viking Rozs maláta prémium minőségű rozsból készül, és a malátázási folyamat nagyban hasonlít a pilseni maláta gyártásához. A szárítási hőmérséklet általában 72–82°C között mozog. A rozs maláta jellegzetes rozsos és mézes aromát ad a sörnek, amely a rozskenyér illatára emlékeztet.
Ez a speciális maláta tökéletes választás a sörfőzdék számára, akik rozsos söröket, Rozs Lager-t vagy Rozs Ale-t készítenek. Napjainkban egyre több sör, még az IPA családba tartozó típusok is tartalmaznak rozs malátát. A maláta nemcsak aranyszínűvé varázsolja a sört, hanem a jellegzetes rozsos ízvilágot is biztosítja.
A rozs maláta felhasználási aránya általában 7%-ig ajánlott, hogy elkerüljük a cefre szétválásával kapcsolatos problémákat. Az enyhe, de határozott ízprofilja és szép színe miatt kiváló kiegészítője számos sörstílusnak.
Válaszd a Viking rozs malátát, ha egyedi, gazdag rozsos ízvilágot szeretnél adni sörödnek, vagy egy klasszikus rozsos sör készítésén gondolkozol!
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Egyre több szomszédos országból kapunk rendelést, emiatt fontos, hogy a csomagra kerülő matricát mindenki egyformán megértse. A magyar feliratok helyét átveszik az angol feliratok. Ha nem mozogsz magabiztosan az angollal, segítünk.
Ezentúl ezt a feliratot keresd a zacskókon: Viking Rye
|
A feltüntetett ár bruttó ár, a minimálisan rendelhető 0,1kg-ra vonatkozik. Amennyiben ennél nagyobb mennyiségre van szükséged, pl.: 1,5kg malátára van szükséged, akkor 15db terméket tegyél a kosárba, vagy ha 2,3kg-ot szeretnél, akkor 23db-ot
|