Leírás
A Viking karamell maláták zöld árpából készülnek. Magas fokú karamelizáltság jellemzi őket. A karamell maláták fokozzák az ízstabilitást, de mindemellett a habtartást és a habképződést is fejlesztik.
Ajánlott sörtípusok: téli sörök, Ale sörök, aromás sörök: sötét lagerek és stoutok
Kihozatal: min 68%
Felhasználás: ? %
Származási hely: Lengyelország
Itt elolvashatod a teljes leírást (angol)
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Itt olvashatsz többet a Viking Malt-ról