Fehér Ágoston, Szabó-Gavallér Áron és Fucskó Nikolett házi sörfőzők aranyérmes Scottish Light receptje. A jubileumi, X. Házi Sörfőzők Versenyén első helyett szerzett kategóriájában.
A stílusról: Malátaközpontú, általában karamellás ízű sör, esetleg kevés észterrel, és alkalmanként tejkaramellás utóízzel. A komló csak kiegyensúlyozza vagy támogatja a malátát. A malátakarakter a száraz és gabonástól a gazdag, pirítós és karamellásig terjedhet, de sosincs pörköltes, vagy legfőképpen tőzegfüstös karaktere. Hagyományosan a skót aleek közül a legsötétebb, néha majdnem fekete, de hiányzik belőle bármiféle égett, nyíltan pörkölt karakter.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláták:
2.75kg Crisp Maris Otter
0.125kg Viking Caramel 100
0.125g Viking Chocolate Dark
0.125kg Viking Keksz maláta
0.125kg Zabpehely
0.125kg Viking Pörkölt Árpa
Komló(+forralási idő):
30g EKG - 45 perc
Élesztő:
Safale S-04
A receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.