Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Norse Nectar Hornindal kveik
Norse Nectar Hornindal kveik
2 480 Ft

Norse Nectar Hornindal kveik

Norse Nectar Hornindal kveik
Norse Nectar Hornindal kveik
Stílus Aroma
Savanyú sörök trópusi gyümölcsök, savanyú
Raktáron   (64 db)
2 480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 74 Ft
Részletek

 

Stílus Aroma Flokkuláció Alkoholtolerancia
Savanyú sörök Trópusi gyümölcsök, savanyú magas ~16 %

 

Lactobacillust tartalmaz!

 

Fontos kiemelni, hogy ezek az élesztőtörzsek annyira újak, hogy nem rendelhetők konkrét sörtípushoz. A feltüntettt típus csupán ajánlás. Még rengeteg új dolog rejtőzik ezekben a törzsekben, ezért érdemes más sör stílusoknál is próbára tenni őket.

 

Ha az IBU-t 10 fölé állítjuk, a lactobacilus elpusztul, így egy erősen trópusi gyümölcsös élesztőt kapunk, amivel remek NEIPA és IPA készíthető. Savanyú söröknél az IBU 5 alatt kell, hogy legyen. 

 

A gyors erjesztés miatt az élesztőnek sok tápanyagra van szüksége, ezért mindenképpen adjunk hozzá 10g/20l tápsó. Tápsó nélkül az élesztő nagyobb stressznek van kitéve, ez mellékízeket okozhat a kész sörben.

 

Ajánlott sörtípusok: Savanyú sörök

Ideális hőmérséklet: 30 - 35 °C (ezek a törzsek a magas hőmérséklethez alkalmazkodtak, érdemes őket 30°C fok felett használni, 30°C alatt lassan dolgoznak) 

Adagolás: 1 tasak/21l

A tasak 3g élesztőt tartalmaz, tapasztalataink szerint bőven elég, hogy stabilan leerjessze a sörödet.

Felhasználás: Rehidratáljuk 200ml forralás előtti, visszahűtött sörlében 30-60 percig. 

Adatok
Stílus
kveik
Hőmérséklet
20 – 35 °C
Flokkuláció
Magas
Alkoholtolarencia
14 – 16 v/v%
Aroma
Trópusi gyümölcsös, Savanyú
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek