Stílus |
Aroma |
Flokkuláció |
Alkoholtolerancia |
Savanyú sörök |
Trópusi gyümölcsök, savanyú |
magas |
~16 % |
Lactobacillust tartalmaz!
Fontos kiemelni, hogy ezek az élesztőtörzsek annyira újak, hogy nem rendelhetők konkrét sörtípushoz. A feltüntettt típus csupán ajánlás. Még rengeteg új dolog rejtőzik ezekben a törzsekben, ezért érdemes más sör stílusoknál is próbára tenni őket.
Ha az IBU-t 10 fölé állítjuk, a lactobacilus elpusztul, így egy erősen trópusi gyümölcsös élesztőt kapunk, amivel remek NEIPA és IPA készíthető. Savanyú söröknél az IBU 5 alatt kell, hogy legyen.
A gyors erjesztés miatt az élesztőnek sok tápanyagra van szüksége, ezért mindenképpen adjunk hozzá 10g/20l tápsó. Tápsó nélkül az élesztő nagyobb stressznek van kitéve, ez mellékízeket okozhat a kész sörben.
Ajánlott sörtípusok: Savanyú sörök
Ideális hőmérséklet: 30 - 35 °C (ezek a törzsek a magas hőmérséklethez alkalmazkodtak, érdemes őket 30°C fok felett használni, 30°C alatt lassan dolgoznak)
Adagolás: 1 tasak/21l
A tasak 3g élesztőt tartalmaz, tapasztalataink szerint bőven elég, hogy stabilan leerjessze a sörödet.
Felhasználás: Rehidratáljuk 200ml forralás előtti, visszahűtött sörlében 30-60 percig.