Stílus |
Aroma |
Flokkuláció |
Alkoholtolerancia |
Stout, Porter, Pale ale |
konyak, aszalt szilva |
magas |
~11 % |
Fontos kiemelni, hogy ezek az élesztőtörzsek annyira újak, hogy nem rendelhetők konkrét sörtípushoz. A feltűntettt típus csupán ajánlás. Még rengeteg új dolog rejtőzik ezekben a törzsekben, ezért érdemes más sör stílusoknál is próbára tenni őket.
A gyors erjesztés miatt az élesztőnek sok tápanyagra van szüksége, ezért mindenképpen adjunk hozzá 10g/20l tápsó. Tápsó nélkül az élesztő nagyobb stressznek van kitéve, ez mellékízeket okozhat a kész sörben.
Ajánlott sörtípusok: Stout, Porter, Pale ale
Ideális hőmérséklet: 20 - 32 °C (ezek a törzsek a magas hőmérséklethez alkalmazkodtak, érdemes őket 28°C fok felett használni, 28°C alatt lassan dolgoznak)
Adagolás: 1 tasak/21l
A tasak 3g élesztőt tartalmaz, tapasztalataink szerint bőven elég, hogy stabilan leerjessze a sörödet.
Rehidratáljuk 200ml forralás előtti, visszahűtött sörlében 30-60 percig.