Szabó Dávid és Prohászka Dávid házi sörfőzők aranyérmes NEIPA receptje. A jubileumi, X. Házi Sörfőzők Versenyén első helyett szerzett kategóriájában.
"Ezt a receptet havi rendszerességgel csiszoljuk, mindig csak 1 (max 2 :)) összetevőt vagy a víz profilt változtatva, innen is a munkaneve: "a havi baj"."
A stílusról: Remélem ezt senkinek sem kell bemutatni már :) Egy komlóhangsúlyos, selymes kortyérzetű, hideg komlós sör Amerika keleti partjáról.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláták:
4.5kg Viking Pilsner
0.6kg Zabpehely
0.6kg Búzapehely
0.4kg Zab maláta
0.6kg Búzamaláta
Komló(+forralási idő):
30g Mosaic LUPOMAX - 20 perc whirlpool @ 80℃
50g Citra - 20 perc whirlpool @ 80℃
20g Mosaic LUPOMAX - Biotranfszormációs komlózás, erjesztés 2. napja
30g Citra - Biotranfszormációs komlózás, erjesztés 2. napja
100g Mosaic LUPOMAX - Hidegkomlózás az erjesztés végén, lehűtés után, 48 órán keresztül
120g Citra - Hidegkomlózás az erjesztés végén, lehűtés után, 48 órán keresztül
130g Sabro - Hidegkomlózás az erjesztés végén, lehűtés után, 48 órán keresztül
Élesztő:
Lallemand Verdant IPA
A receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.