A Märzen egy Bajorországból származó láger típus. Eredetileg a müncheni októberfesten szolgálták fel. Színe az egészen világostól a sötétbarnáig terjedhet. Eredetileg márciusban főzték is októberben fogyasztották, a nyáron a pincékben ászokolták.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Dr. Pelles Márton csinált egy hihetetlen jó összefoglalót, arról mit is várhatunk egy ilyen sörtől. Márton gazdaságtörténész-sörfőző, így pontosan megtudhatjuk hogyan alakultak ki a sörtípusok. A bajor nagyüzemi lagerek kialakulása- első rész: A Märzen
Maláta:
3kg Viking Pilsner maláta
2.3kg Munich Light maláta
300g Caramel 150
Komló(+forralási idő):
50g Hallertau Tradition komló
Élesztő (+segédanyag):
2 db Brewline W34/70 élesztő
A teljes receptet ITT találod
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.