Leírás
A Märzen egy Bajorországból származó láger típus. Eredetileg a müncheni októberfesten szolgálták fel. Színe az egészen világostól a sötétbarnáig terjedhet. Eredetileg márciusban főzték is októberben fogyasztották, a nyáron a pincékben ászokolták.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.
Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Dr. Pelles Márton csinált egy hihetetlen jó összefoglalót, arról mit is várhatunk egy ilyen sörtől. Márton gazdaságtörténész-sörfőző, így pontosan megtudhatjuk hogyan alakultak ki a sörtípusok.
Maláta:
3kg Boortmalt Pilsner maláta (A receptcsomagokat átmenetileg a kiváló minőségű hazai Boortmalt malátákkal szállítjuk)
2.3kg Munich Light maláta
Komló(+forralási idő):
20g Hallertau Tradition komló - 20g
10g Hallertau Tradition komló - 10g
Élesztő (+segédanyag):
2 db Fermentis W34/70 élesztő
A teljes receptet ITT találod
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.
Vélemények
Aki ivott már Märzen-t ezt sem fogja megbánni, aki még nem kóstolta, meg fogja szeretni.
Csak ajánlani tudom!