Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LichtenhÁjnÁ - Lichtenhainer - HopLine - 21L

Kapható választék:
Roppantás:
Szeretnél élesztőt?:
5.850 Ft (4.606 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: 1 db raktáron

Batch: 21L

Szabó Dávid, Prohászka Dávid

X. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye: Aranyérem + Best Of Show

Leírás

Szabó Dávid és Prohászka Dávid házi sörfőzők aranyérmes Lichtenheiner receptje.

A jubileumi, X. Házi Sörfőzők Versenyén első helyett szerzett kategóriájában. 


"A Lichtenhainer egy alacsony alkoholtartalmú füstös, savanyú búzasör. Legjobban egy füstös Berliner Weisse-ra emlékeztett, mérsékeltebb savassággal."

Az eredeti receptben Dávidék nem kveik élesztőt használtak, hanem Lallemand Sour pitch baktérium kultúrát.
Máslás után 10 percet forralták a sörlevet komló nélkül, majd azzal savanyították azt először 40-42 °C-on ~24-36 órán keresztül. Utána ismét forralták most már a szokásos 60 percig, de ezúttal 10 IBU értékű, 0 perces keserű komlóval. Majd
 lehűtés után 
Fermentis K-97-el (vagy Lalbrew Köln) oltották be és erjesztették a sört. 18°C - 3 nap, majd 20°C - 5 nap

A srácok engedélyével módosítottuk a receptet és Hornindal kveik élesztőt tettünk bele. Ez szintén észteresen erjeszt és mellette meg is savanyítja a sört, így tettük sokkal kezdőbarátabbá a receptet.
 


 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. 
Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.


 

Maláták:

1.4kg Viking Pilsner Maláta
0.9kg Viking Füstölt Búza
0.9kg Viking Búzamaláta
0.4kg Weyermann Bükk Füstölt Maláta

 

Komló(+forralási idő):

---

Élesztő:

YeasterBunny YB-905 Hornindal kveik

Brewline Actilive élesztő tápsó 5g

A receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.