Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

LichtenhÁjnÁ - Lichtenhainer - HopLine - 21L

Szabó Dávid, Prohászka Dávid

X. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye: Aranyérem + Best Of Show

6 100 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 183 Ft
Részletek

Szabó Dávid és Prohászka Dávid házi sörfőzők aranyérmes Lichtenheiner receptje. A jubileumi, X. Házi Sörfőzők Versenyén első helyett szerzett kategóriájában.  "A Lichtenhainer egy alacsony alkoholtartalmú füstös, savanyú búzasör. Legjobban egy füstös Berliner Weisse-ra emlékeztett, mérsékeltebb savassággal."

 

Az eredeti receptben Dávidék nem kveik élesztőt használtak, hanem Lallemand Sour pitch baktérium kultúrát. Máslás után 10 percet forralták a sörlevet komló nélkül, majd azzal savanyították azt először 40-42 °C-on ~24-36 órán keresztül. Utána ismét forralták most már a szokásos 60 percig, de ezúttal 10 IBU értékű, 0 perces keserű komlóval. Majd lehűtés után  Fermentis K-97-el (vagy Lalbrew Köln) oltották be és erjesztették a sört. 18°C - 3 nap, majd 20°C - 5 nap

A srácok engedélyével módosítottuk a receptet és Hornindal kveik élesztőt tettünk bele. Ez észteresen erjeszt és mellette meg is savanyítja a sört, így tettük sokkal kezdőbarátabbá a receptet.  

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.  

 

Maláták:

1.4kg Viking Pilsner Maláta

0.9kg Viking Füstölt Búza

0.9kg Viking Búzamaláta

0.4kg Weyermann Bükk Füstölt Maláta

   

Komló(+forralási idő):

---

 

Élesztő:

YeasterBunny YB-905 Hornindal kveik

Brewline Actilive élesztő tápsó 5g

 

A receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
BOS,csomag,dijnyertes,lichtenhainer,receptcsomag
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
18
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!