Stílus |
Aroma |
Flokkuláció |
Alkoholtolerancia |
Conditioning |
semleges |
- |
18 % |
A CBC-1 a sör utóerjedésében és stabilitásában segít. A maltotriózt nem bántja, így a sör testessége megmarad. A törzs semleges ízű, elsődleges erjedés közben 5-10g/10l adagolás ajánlott, hard seltzerekhez 5g/10l, míg a palackban történő erjesztés esetén 1g/10l adagolást ír elő a gyártó. A CBC-1 igazi gyilkos élesztő, erjedés közben olyan fehérjéket alakít ki, amelyek akadályozzák más élesztők működését. Ez kifejezetten előnyös, ha a sör egy bizonyos állapotban szeretnénk tartani. A CBC-1 esetén nagy gondot kell fordítani a tisztaságra, nehogy keresztfertőzés történjen. Ennek az élesztőnek különösen magas az alkohol és nyomástűrő képessége.
Ajánlott sörtípusok: széles körben alkalmazható
Ideális hőmérséklet: 15 - 20 °C
Adagolás: 5 - 10g/10l
Itt olvashatsz többet az élesztőről
A Lallemand csak teljes körű tesztelés után engedi kereskedelmi forgalomba az élesztőket. Ha ezt az élesztőt használod az élesztőből nem kerülhet vadélesztő a sörödbe.
Itt olvashatsz többet a Lallemand-ról