Stílus | Aroma | Flokkuláció | Alkoholtolerancia |
---|
Belga | Fűszeres, gyümölcsös | közepes - magas | 14% |
Abbaye élesztő válogatott belga sörélesztőkből készült tipikusan a belga és trappista sörökhöz ajánlott. Magasabb hőmérsékleten erjesztve fűszeres és gyümölcsös észtereket termel, kiemelkednek a banános és trópusi gyümölcsös jegyek. Alacsonyabb hőmérsékleten fekete gyümölcsös aromákat szabadít fel, mazsolás, datolyás és fügés aromával. Az aroma kerékért kattints az élesztő képére.
Ajánlott sörtípusok: Belgian White, Belgian Blonde, Belgian Golden, Dubbel, Trippel, Quad.
Ideális hőmérséklet: 17 - 25 °C
Adagolás: 5 - 10g/10l
Itt olvashatsz többet az élesztőről
A Lallemand csak teljes körű tesztelés után engedi kereskedelmi forgalomba az élesztőket. Ha ezt az élesztőt használod az élesztőből nem kerülhet vadélesztő a sörödbe.
Itt olvashatsz többet a Lallemand-ról