Leírás
A kukoricapehely a sörhöz adagolva csökkenti a testet és lágy ropogós sört eredményez.
A kukoricapehelyet nem érdemes a nagyüzemi sörökben lévő kukoricadarához hasonlítani. Néhány országban a kukorica hagyományosan a sör összetevője. Például az USA, ahol a második világháborúban, ahol a hátországban is súlyos alapanyaghiánnyal küzdött, elkezdték a árpamalátát más, könnyen beszerezhető gabonákra cserélni. Így terjedt el a rízs és a kukorica a sörfőzésben.
A pelyhesítés technológia annyit tesz, hogy a habonát a béta-glukán pihentető szakaszra hevítik. Ez az enzim segít lebontani a sejtfalakat, így az enzimek könnyebben hozzáférnek a keményítőhöz. Ezt néhány további lépcsőt követően forró hengerek között pelyhekké préselik. Az így kapott pehely felhasználható sörfőzéshez különösebb óvintézkedések nélkül.
A pelyhek érzékenyek a páratartalomra, így kimérve, zacskóban tároljuk őket, ezzel megőrizve a minőségüket.
Ajánlott sörtípus: American Ale és belga sörök
Használata: A többi alkotóval együtt végezzük a cefrézést.