Leírás
A németországi Kölnben már a középkor óta nagy hagyományai vannak a felsőerjesztésű sörök főzésének, de a ma kölschként ismert sör csak az 1800-as évek végén fejlődött ki, a betolakodó alsóerjesztésű világos lágerek elleni küzdelem során. A kölsch a Kölsch Konvention (1986) eredetvédelme alatt áll, és a kb. 20 Köln környéki sörfőzdére korlátozódik a készítése. A Konvention egyszerűen „könnyű, nagyon leerjesztett, komló hangsúlyos, tiszta felsőerjesztésű Vollbier”- nek nevezi.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.
Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Dr. Pelles Márton csinált egy hihetetlen jó összefoglalót, arról mit is várhatunk egy ilyen sörtől. Márton gazdaságtörténész-sörfőző, így pontosan megtudhatjuk hogyan alakultak ki a sörtípusok.
Maláták:
Komló(+forralási idő):
10g Tettnanger komló - 90perc
30g Tettnanger komló - 30perc
40g Tettnanger komló - 15perc
Élesztő:
A receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.