Az ír vörös sör történelme (Irish red Ale) egészen az 1700-as évek elejéig nyúlik vissza. Ekkor főzte Daniel Sullivan kereskedő az első vörös sört Kilkenny városában. Ma az egyik legismertebb vörös sör Kilkenny márkenéven fut és a Heineken birtokolja, aki az 1960-as években megvásárolta a főzdét. Visszakanyarodva Sullivan-hez, kereskedőként sok vidéket bejárt, Kilkenny környéke különösen előnyös volt a gabonatermesztéshez, a klímája megfelelt az égetett szeszek érleléséhez is. 1782-ben már 8 lepárló működött a városban.
A város ma is rengeteg kultikus sörfőzdének és pubnak ad helyet. Sajnos a kiszámíthatatlan politikai helyzet miatt 1918-ban el kellett adnia a családnnak a sörfőzdét. Az 1960-as évekig a sörtípus csak írországban volt kapható. 1965-ban a márkát megvette a Heineken aki nemzetközi prémium szintre pozícionálta a sört. 1982-ben kezdte a Coors amerikai söripari óriás licensz alapján gyártani az ír vörös sört, ekkortájt alakult ki az amerikai változat is, amely egy komlósabb magasabb alkoltartalmú sör lett.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláták:
3.8kg Maris Otter maláta
0.5kg Viking Red Ale maláta
0.2kg Weyermann Caramunich II maláta
Komló(+forralási idő):
25g Fuggle komló - 60perc
25g Fuggle komló - 25perc
Élesztő:
1cs High Performance Ale / Nottingham
A receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.