Stílus |
Aroma |
Flokkuláció |
Alkoholtolerancia |
Cseh pilsner |
semleges |
nagyon magas |
6.9 % |
Kifejezetten cseh pilzeni sörhöz való élesztő törzs. Diacetyl termelése magasabb, mint az átlag lager élesztők esetében, ami kritikus lehet egy jól elkészített cseh pilzeni sörben. Más gyártók élesztőivel nincs átfedésben, de közeli rokona a Wyeast 2001 törzsnek.
Ajánlott sörtípusok: Cseh pilsner
Ideális hőmérséklet: 8 - 20 °C
Adagolás: 1g/l
Ahhoz hogy a cseh pilsnerekhez elengedhetetlen diacetil megmaradjon a sörben érdemes az alsóbb tartományban(9-11 °C) erjeszteni és a diacetil pihentetőt elhagyni. Ne lepődj meg, itt az élesztő lassú lesz, de biztosan elvégzi a dolgát. Megakadt erjedésről még nem hallottunk, az élesztőnek egészen egyszerűen időre van szüksége. Erjesztési idő: kb 14nap