Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
br8 brett fermentis

Fermentis BR-8 Brettanomyces élesztő

3.220 Ft (2.535 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Lallemand
Elérhetőség: 16 db raktáron
Stílus Aroma
Brettanomyces gyümülcsös, fenolos, funky

Leírás

Stílus Aroma Flokkuláció Alkoholtolerancia
Brettanomyces gyümülcsös, fenolos, funky magas 7 %

A világ első szárított Brettanomyces Bruxellensis élesztője, kizárólag a Fermentis-től. 

Kifejezetten másodlagos (palackban, hordóban) való érlelésre kiválasztott Brett törzs. A vad Brett törzsekhez hasonló karaktert produkál, de a túlejerdés és a palackbombák esélyét drasztikusan lecsökkenti. Használatával egy sikeres főzet könnyen megismételhető ellenben a vad-, vagy palackok aljáról szaporított élesztőkkel. 

Olyan fenolokat termel, melyek az akár évekig hordóérlelt vadélesztős sörök karakterét adja, ezek felelősek a klasszikus "Brett karakter"-ért, pl.: istállószag, bőr, funky. Emellett észtereket is termel, melyek gyümölcsös, főként ananászos, frissítő karaktert kölcsönöznek a sörnek. 
Az utóerjedés első 2-3 hónapjában főként az észterek jönnek előtérbe, majd 4-5 hónap után kezd dominánsabbá válni a Brett vad karaktere. 

Használat: Az élesztőt 50-100ml 25-30 °C-os vízben rehidratáljuk, 15-30 percig állni hagyjuk, majd összekeverjük, hogy egy élesztőmasszát kapjunk. Ezt adagoljuk utána a palackokhoz, vagy a tartályba közvetlenül, amelyből palackozni kívánunk. Soha ne adjuk a sörhöz szárazon!
Használatakor a megszokott palackozóczukor mennyiségét érdemes 20-30%%-al csökkenteni, főleg akkor, ha hosszabb ideig tervezzük érlelni a sört. 

Ideális hőmérséklet: 15-25 °C

Adagolás: 5g/20l

A csomag tartalma: 5g
 

Itt olvashatsz többet az élesztőről


A Fermentis csak teljeskörű tesztelés után engedi kereskedelmi forgalomba az élesztőket. 

Itt olvashatsz többet a Fermentis-ről

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.