A csillagánizs gourmet dolognak számít a sörfőzők között. Megfelelően adagolva finom, "karácsonyi" jelleget ad a sörnek.
Adagolás: 5-8 db / 20-25L
Használata:
- A forralás utolsó 10 percében adjuk a sörhöz
- Adjuk a sörhöz az erjesztés legvégén, ha már az FG-t elértük. 4-5 nap elég neki, utána kezdődhet a cold crash. Le is darálhatjuk kávé-, vagy fűszerdarálóval a gyorsabb kioldódás érdekében.
- Készíthetünk tinktúrát belőle, ha tiszta szeszbe, vagy valamilyen alkoholba (pl.: vodka, whisky, rum) áztatjuk. Ebben az esetben is érdemes lehet kávé-, vagy fűszerdarálóval ledarálni előtte, mert ez felgyorsítja a kioldódást. Az így kapott tinktúrával nagyon pontosan be tudjuk állítani a kívánt hatást, ha egy pohár sörhöz csepegtetünk belőle és felszorozzuk az eredményt a főzet méretére.