Ha eleged van a manapság kapható finoman komlózott, de bántóan édes, testes, geil NEIPA-kból, akkor jó helyen jársz A cold IPA azoknak szól, akik szeretnének kicsit visszanyúlni az IPA-k gyökereihez. Keserű, száraz, crisp, könnyen iható, mégis zamatosan komlózott és szó szerint vedelhető. Keserűsége miatt itatja magát, akár egy jó cseh pilzeni.
Figyelem, a sör IBU szintje 60+ körül mozog. Ez a száraz, vékony testtel kombinálva egy kifejezetten keserű sört fog eredményezni a rizspehely maradék édes jellegén felül is. Ez nem a gyengéknek való, csakis igazi IPA fanoknak tudjuk jó szívvel ajánlani. Aki az édes, geil söröket kedveli, az jobban teszi, ha távol marad ettől a recepttől.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
4.3 kg Viking Pilsner maláta
1 kg Rizspehely
Komló(+forralási idő):
150g Columbus komló
50g Centennial komló
100g Simcoe komló
Élesztő:
1 csomag Brewline German Lager 34/70 (szobahőn erjesztve!, 19-20C) Amennyiben nem tudod biztosítani a konstans 18-20C-os erjesztési hőmérsékletet, érdemes lehet melegen kveik élesztővel leerjeszteni inkább. Azok közül is a tisztábban erjesztő törzseket részesítsük előnyben, mint a Spro, Skare, Opshaug, vagy esetleg Voss törzsek.
Javasolt vízprofil (ppm):
Ca2+ |
Mg2+ |
Na+ |
Cl⁻ |
SO₄²- |
HCO3- |
65 |
15 |
30 |
100 |
100 |
<100 |
A teljes receptet ITT találod