Leírás
A Clarity Ferm egy proteinbontó enzim. Segítségével a sörünk letisztul, a hab-negatív fehérjék bontásának köszönhetően pedig a sörünk habjának minősége is javulni fog.
Az enzim többek között a glutén nevezetű fehérjét is képes lebontani, ezzel gluténcsökkentetté, vagy gluténmentessé varázsolhatja bármelyik sörünket. A sör ízét és illatát nem befolyásolja.
Ebben a bejegyzésben összefoglaltuk, mit kell tudni a termékről.
Használata egyszerű:
- A lehűlt sörléhez adagoljuk az élesztővel való beoltás előtt
- 10 ml enzim maximum 25 liter sörléhez elegendő
A tesztek során a helyesen adagolt enzim 20 ppm alatti gluténkoncentrációt eredményezett valamennyi sörnél. 20 ppm a nemzetközileg elfogadott felső értékhatár a gluténmentes élelmiszerek esetén.
Súlyos gluténallergia esetén a sör bevizsgálása ettől függetlenül ajánlott!
Szavatossági idő hűtóben tárolva: 2023.10.31.