Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.
Kezdd velünk a sörfőzést!
A gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a kézműves sörökről.A Clarity Ferm segítségével gluténmentes söröket készíthetünk.
A Clarity Ferm egy proteinbontó enzim. Segítségével a sörünk letisztul, a hab-negatív fehérjék bontásának köszönhetően pedig a sörünk habjának minősége is javulni fog. Az enzim többek között a glutén nevezetű fehérjét is képes lebontani, ezzel gluténcsökkentetté, vagy gluténmentessé varázsolhatja bármelyik sörünket. A sör ízét és illatát nem befolyásolja.
Ebben a bejegyzésben összefoglaltuk, mit kell tudni a termékről.
Használata egyszerű:
A tesztek során a helyesen adagolt enzim 20 ppm alatti gluténkoncentrációt eredményezett valamennyi sörnél. 20 ppm a nemzetközileg elfogadott felső értékhatár a gluténmentes élelmiszerek esetén.Súlyos gluténallergia esetén a sör bevizsgálása ettől függetlenül ajánlott!