Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
ceylon fahéj

Ceylon fahéj 3 rúd

490 Ft (386 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: 16 db raktáron

Főleg sötét és karácsonyi sörökben találkozhattok ezzel az összetevővel, illetve pastry sörök fontos összetevője lehet.  

Leírás

A világban kétféle fahéj terjedt el, az úgy nevezett Ceylon és a Cassia. Utóbbi az általánosan elterjedt a kereskedelemben, főleg az alacsony ára miatt használják. Ugyanakkor a Ceylon fahéj édeskésebb, kifinomultabb ízvilágú. Fontos megjegyezni, hogy a Cassia fahéjnak nagyon magas a kumarin tartalma, aminek véralvadásgátló hatása van, ami nagyobb dózisban káros is lehet. További rossz hír, hogy a kumarin remekül oldódik alkoholban.
A Cassia fahéj kumarin tartalma ~g 7%, míg a Ceylon fahéjnak 1% alatt van. Emiatt a Ceylon nagyobb mennyiségben is biztonsággal használható és kifinomultabb íze miatt jobb eredményt érünk el vele, mintha Cassiat használnák. 

Adagolás: 1-2 rúd / 20-25L

Használata: 

  • A forralás utolsó 5 percében adjuk a sörhöz
  • Adjuk a sörhöz az erjesztés legvégén, ha már az FG-t elértük. 4-5 nap elég neki, utána kezdődhet a cold crash. Le is darálhatjuk kávé-, vagy fűszerdarálóval a gyorsabb kioldódás érdekében.
  • Készíthetünk tinktúrát belőle, ha tiszta szeszbe, vagy valamilyen alkoholba (pl.: vodka, whisky, rum) áztatjuk. Ebben az esetben is érdemes lehet kávé-, vagy fűszerdarálóval ledarálni előtte, mert ez felgyorsítja a kioldódást. Az így kapott tinktúrával nagyon precízen be tudjuk állítani a kívánt hatást, ha egy pohár sörhöz csepegtetünk belőle és felszorozzuk az eredményt a főzet méretére. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.