Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
brewline OXI tisztítószer

Brewline OXI fertőtlenítőszer 1000g

2.480 Ft (1.953 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elérhetőség: 16 db raktáron
Erőteljes tisztítószer

Leírás

Használata:

Az oxi alapú tisztítószerek fő alkotó eleme a nátrium per-karbonát. Ez nem más, mint nátrium-karbonát (=mosószóda) és hidrogén-peroxid egyvelege, mely kristályosítás után kerül csomagolásra.
Vízben remekül oldódik, de minél melegebb a víz annál gyorsabb a reakció, annál hatékonyabb a tisztítás is. Ezért ha tehetjük, legalább 40-50 °C-os vizet használjunk, amikor oxival takarítunk. A nátrium-perkarbonát és a víz reakciója során jelentős mennyiségű oxigén szabadul fel, ami egész egyszerűen felemeli a szennyeződéseket a felületről. Emellett az élő sejteket is roncsolja, azaz hatékonyan elpusztítja a baktériumokat és gombákat is.
A folyamat közben egyébként jelentős mennyiségű hő is felszabadul, ezzel még hevesebbé téve a reackiót. 
Az oxi-víz reakciója egyébként kb 30 percig tart és eddig aktívan fog pezsegni a folyadék. Ha abba marad a pezsgés, akkor onnantól a szer aktívan már nem tisztít, gyakorlatialg egy sima vizes áztatásról beszélünk ezt követően.

Itt szeretném megjegyezni, hogy az általános tévhit, miszerint az oxit nem kell leöblíteni teljesen valótlan. Az oxi és a víz reakciója során felszabaduló oxigén nyilván távozik a légkörbe, ellenben a másik komponense -a mosószóda- az nem fog távozni a szuzpenzióból. Helyette egy finomszemcsés, fehér, poros karbonát réteget fog képezni a sörfőző eszközeinken, amint megszáradt. Ez önmagában nem feltétlen fog mellékízekhez, vagy egyéb problémákhoz vezetni, ellenben egyáltalán nem esztétikus. Ráadásul a karbonát rétegen és a réteg mögött is képesek a baktériumok a fertőtlenítőszerektől menedéket találni, így csökkentve azok hatékonyságát. 

Felhasználása: 4g/liter meleg vízhez

A felületre locsolva vagy víz alá merítve használható. Szükséges reakcióidő: 2-3perc.

Kiszerelés: 1kg vödörben

Tárolás: párától óvni kell!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.