Az élesztőtápsó elengedhetetlen eleme az egészséges erjesztésnek. A tápsó minden olyan anyagot tartalmaz, amire a az élesztősejteknek szüksége lehet az aerob és anaerob szakaszban, hogy energia tartalékaikat feltöltsék és azokat utána szinten tartsák.
Az összetevők serkentik az élesztő anyagcseréjét és csökkentik a nem kívánatos vegyületek kialakulását, pl.: diacetil, acetaldehid, szulfur.
Összetevők: élesztőhéj kivonat, aminosavak, tiamin és nyomelemek, vitaminok.
Adagolás: 5g/20l
Használati utasítás:
- 1.060 OG , vagy az alatti sörök esetében keverjük el a sörlében élesztővel való beoltás előtt.
- 1.060 OG fölötti sörök, vagy kveik élesztőkkel való erjedés esetén a kb 2.5g tápsót oldjuk fel egy pohár vízben, majd ebben rehidratáljuk az élesztőt. Újabb 2.5g tápsót kb 24 óra elteltével adjunk a már erjedő sörléhez.