A belgákban most sem fogunk csalódni. Mindig csavarnak egyet a hagyományos, megszokott formákon. Nincs ez másképp a belga búzával sem. Ez teljesen más, mint egy német búza sör. Előszeretettel adnak hozzá fűszereket, akár gyümölcspürét is. Egyik leggyakoribb fűszere a koriander és a narancshéj.
Csak érdekességként, mielőtt az emberiség elkezdte volna használni a komlókat a sör tartósítására, gyakran korriandert használtak erős antiszeptikus hatása miatt. Ha egy igazi gyümölcsös sörön töröd a fejed, ez a legjobb választás.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláták, malátázatlan gabonák:
2kg Viking búzamaláta
1,5kg Viking Pilsner maláta
1,25kg Búzapehely
Komló(+forralási idő):
15g Magnum - 30perc
Fűszerek:
25g koriander - 10perc forralás - (használat elött törd össze, a frissen tört korriander aromája utánozhatatlan)
25g keserű narancshéj - 0perc(flameout), majd 20 perc pihentetés lefedve
25g édes narancshéj - 0perc(flameout), majd 20 perc pihentetés lefedve
Élesztő:
5g Fermentis T-58 (A sört alul kell oltani, fél csomag élesztővel oltjuk!)
A teljes receptet ITT találod.