Ezt az alapvetően ivósör típust eredetileg vallon területen, Belgium francia nyelvű területén állították elő, legfőképpen a betakarítási időszakra koncentrálva. Eredetileg alacsony alkoholtartalmú termékek voltak, nehogy kiüssék a munkásokat, viszont kocsmai változatok már akkor is léteztek. A 2. világháborút követően jelentek meg az erősebb, színben is különböző változatok.
A leghíresebb jelenkori saison, a Saison Dupont-ot az 1920-as években kezdték gyártani. Eredetileg egy rusztikus, kézműves ale a helyi gazdák által megtermelt alapanyagokból, mára már szinte csak nagy főzdék termelik megőrizve az egyszerű eredeti változatát.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Dr. Pelles Márton csinált egy hihetetlen jó összefoglalót, arról mit is várhatunk egy ilyen sörtől. Márton gazdaságtörténész-sörfőző, így pontosan megtudhatjuk hogyan alakultak ki a sörtípusok. Csak egy sima Saison, a tradícionális vallon aratósör
Maláta:
4.2kg Viking Pilsner
200g Viking Keksz maláta
Komló(+forralási idő):
50g Tettnanger komló - 30perc
Élesztő:
1 db Lallemand Belle Saison élesztő
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.