Az Aromazyme nagy koncentrációban tartalmaz ß-glükozidáz enzimet.
Bizonyos élesztőtörzsek képesek önerőből az enzim termelésére (bár kis mennyiségben), ezekről ITT már írtunk. Gyakorlatilag minden sörtípushoz ajánlott, amiben van whirlpool, vagy biotranszformációs komlózás.
- Kiemeli a kívánatos komlóaromákat a sörben
- Javítja a kortyérzetet, csökkenti a kellemetlen komlókeserűséget, ezáltal 'ivósabbá' teszi a sört
- Minimálisan emeli a végerjedésfokot (max. 2-3%)
- Segítségével sokkal komplexebb komlóprofil érhető el a végtermékben
Ha szeretnél részletesebben olvasni a témában, azt ITT megteheted.
Adagolás: 1g/20l
Hőmérséklet: 15-65°C
pH optimum: 3.5-6.5pH (de pH3.0 esetében is megfigyelhető az enzim aktivitása, ezért például sour NEIPA-hoz is használható)
Felhasználás: 10-szeres mennyiségű vízben(1g~10ml) oldjuk fel az enzimet, majd adjuk hozzá az erjesztőhöz. Utána fejtsük rá a sörlevünket és folytassuk a megszokott módon.