Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Folyékony élesztő

A folyékony élesztő az élesztők új generációját képviseli. A száraz élesztőhöz képest nagyobb élesztősejt számmal rendelkezik, illetve ezek a sejtek eleve hidratált állapotban vannak. Ez pozitívan hat az erjedésre. A hidratált állapot miatt az élesztő tartalékai lassan kimerülnek, ahhoz hogy újra egy boldog élesztő legyen ajánlott startert készíteni belőle. Általában a Wyeast, Omega és a Yeastflow élesztőit szokták kiemelni.

A starterkészítéshez információt ITT találtok.

Ezzel a néhány egyszerű lépéssel sokat tehetsz az élesztőd egészségéért:
Az élesztőt tarts hűtőben > Az élesztőt a főzés reggelén vedd ki a hűtőből > Az élesztő felülúszót öntsd egy előzőleg fertőtlenített pohárba ( az az átlátszó folyadék, ami az élesztő tetején található.) > A cefrézés végén vegyél le 100ml cefrelevet > forrald kb 15 percig > Hűtsd le kb 27°C-ra hideg csapvíz alatt, közben kevergesd a cefrelevet > A cefrelevet öntsd az élesztőre(mivel leöntöttük a felülúszót, lesz elég hely az üvegben) > zárd le és időnként rázd meg. > óvatosan nyisd ki az üveget, hogy a CO2 távozni tudjon > A felülúszót és az élesztőt öntsd a sörlére, ezután indulhat az erjedés!