Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Élesztő, tápsó, enzimek

Az élesztők a sörben lévő cukrot alkohollá és szén-dioxiddá alakítják. A kereskedelemben rendkívül sokféle élesztőtörzs kapható, emiatt minden élesztőnél feltüntettük az ajánlott sör stílusát. Fontos tudni az élesztők ízprofilját is. Ezt a gyártók "aromakerékkel" szokták megadni. Ezeket mi is csatoltuk az élesztőkhöz. A harmadik jellemző a flokkuláció. A flokkuláció az élesztősejtek ülepedésének mértékét adja meg. Alacsony flokkuláció esetén a sejtek kevésbé tapadnak egymáshoz, így könnyebben az oldatban maradnak. Magas flokkulációjú élesztő tiszta, átlátszó sört eredményez. 

A modern sörfőzés számtalan enzimet használ, ezeket géntechnológia nélkül készítik. Legtöbbször a sör habját, ülepedését és egyéb dolgait befolyásolják vele. 

Az egymást helyettesítő élesztőket ebben a táblázatban foglaltuk össze nektek:

Lallemand Fermentis Brewline Gozdawa
Lalbrew BRY-97 SafAle US-05 U.S West Coast Ale Chico
Lalbrew Nottingham  - High Performance Ale Notty
Lalbrew Windsor  -   -  Pure Ale
Lalbrew London ESB SafAle S-04 British Ale Withbread
Lalbrew Köln SafAle K-97  - Old German Ale
Lalbrew Belle Saison SafAle BE-134  - Noble Saison
Lalbrew Abbaye SafAle BE-256  - Rochefort
Lalbrew Munich Classic SafAle WB-06 Bajor Búza Bavarian Wheat
Lalbrew Wit SafAle T-58 Belgian Wit Classic Belgian Wit
Lalbrew Philly Sour  -  Brewline Sour
Lalbrew Diamond SafLag. W34/70 Brewline W34/70 Gozdawa W34/70
Lalbrew New England  -  - Gozdawa Conan
 -  -  - Czech Pilsner

 

Szűrés