A kellerbier egy frissen fogyasztott ászokolatlan láger. Emiatt nincs jelentős eltérés a Helles receptünkhöz képest. A recepthez a Lallemand Novalager élesztőjét használtuk, ezzel hibátlan lágereket tudunk készíteni, akár 24 fokon is. A biztonság kedvéért a receptben "csak" 20 fokon fogunk erjeszteni. Emiatt az erjedés gyors lesz, a sör pedig akár 1-1,5 héten belül fogyaszható lesz. Ha nem fogyna el frissen, amit kétlünk, tedd el ászokolni egy hűvös helyre és egy nagyon finom Bajor Láger lesz belőle idővel.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
3.8kg Viking Pilsner maláta
0.6kg Munich Light maláta
Komló(+forralási idő):
10g Hallertau Tradition komló 60perc
20g Hallertau Tradition komló 15perc
20g Hallertau Tradition komló 5perc
Élesztő:
1 db Yeastflow Pils'ing them softly
A teljes receptet ITTtalálod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.