Jellemzése:
Alkohol.: kb. 4,7%
Édesség: Közepes
Savasság: közepes
Kiszerelés: 23 liter
Szükséges hozzávaló: 1 kg cukor/dextróz
A szükséges hozzávalókat nem tartalmazza a csomag, ennek a beszerzését rád bízzuk. A dextróz egy egyszerű cukor, használhatunk helyette fruktózt és kristálycukrot is.
A főzés lépései:
1)Alaposan tisztítsd az összes eszközt
2) Önts 3 l forrásban lévő vizet az erjesztőbe.
3) Óvatosan vágd le a készletet tartalmazó zacskó tetejét, majd vedd ki a száraz összetevőket és tedd félre.
4) Öntsd a folyadékot a vödörbe és adj hozzá 1 kg szőlőcukrot/cukrot, majd alaposan keverd össze feloldódáshoz.
5) Töltsd fel az erjesztőt 23 l-ig hideg vízzel, és keverd át alaposan. Ezt addig ismételgetjük,amíg a folyadék hőmérséklete 18 és 24 °C között nem lesz.
6) Add hozzá a száraz összetevőket(élesztő, tápsó), majd jól keverje össze, és hagyjd erjedni körülbelül 7 napig 18-24 °C-on.
7) Körülbelül 7 nap múlva ellenőrizd a fajsúlyt (SG) egy fokolóval. Az előre jelzett végső fajsúly 1,007 körül kell hogy legyen. Az erjedés akkor fejeződik be, ha az SG-leolvasás 2 egymást követő napon stabil, azaz nem mérünk változást. Ha az erjesztés nem fejeződött be, vagy kétségeid vannak, várj még néhány napot, hogy meglegyen a helyes SG-érték.
8) Add hozzá a csomaghoz kapott cider aromát, majd fertőtlenített kanállal jól keverd össze. Ezután tedd vissza a fedőt az erjesztőre és hagyd pihenni 24 órát.
9) A palackozáshoz használj 6-7g/l palackozó cukrot. Tartsd egy hétig 18-24 °C-on. Ezután hűtsd le és a cider fogyasztható.
A receptcsomagból kb. 23 liter kész sört tudsz készíteni.