Jellemzése:
Alkohol.: kb. 4,4%
Kiszerelés: 21 liter
Szükséges hozzávaló: 1 kg cukor/dextróz vagy 1,7kg folyékony malátakivonat.
Mi a malátakivonatot ajánljuk, a cukortól a sör "vékony" lesz, azaz nem marad benne cukor. Így a sör túlzóan keserűnek és íztelennek tűnhet.
A szükséges hozzávalókat nem tartalmazza a csomag, ennek a beszerzését rád bízzuk. A dextróz egy egyszerű cukor, használhatunk helyette fruktózt és kristálycukrot is.
A főzés lépései:
1) Vedd ki dobozból a malátakivonatot tartalmazó tasakot.
2) Merítsd a tasakot forró/forrásban lévő vízbe 10 percre. Így később könnyebben tudunk vele dolgozni.
3) Öntsd a csomagtartalmát az erjesztődbe (előtte megfelelően tisztítsd), adj hozzá 3 liter forró / forrásban lévő vizet és 1 kg cukrot.
4) Keverd jól össze az alapanyagokat, hogy azok teljesen feloldódjanak.
5) Adjunk hozzá hideg vizet, nagyjából 16l vízre lesz szükségünk. A cél, hogy az erjesztőbe 23l folyadék legyen.
6) Keverd át alaposan.
7) Amikor a folyadék hőmérséklete eléri a 18-24°C-ot, a tetejére szórjuk az élesztőt és elkeverjük.
8) Zárd le az erjesztő fedelét, tegyél kotyogót a fedélbe és tölts fel vízzel vagy pálinkával.
9) Adj hozzá komlót (ha a készlet tartalmazza) 4 nap elteltével.
10) Az erjedés befejezése után (5-8 nap) ellenőrizze a fajsúlyt, aminek 1006-nál kisebbnek kell lennie.
11) Palackozd le a sörödet. A szénsavasításhoz adj hozzá 5-6 gramm cukrot literenként.
12) Tárold az üvegeket 18/24°C-os hőmérsékleten legalább két hétig, és hűvös helyen még további két hétig, ezután a sör fogyasztható.
A receptcsomagból kb. 21 liter kész sört tudsz készíteni.