Könnyen elkészíthető 8 liter a méltán híres Szentandrás „Napkincs” búzasör kézműves söréből, melyhez a doboz tartalmán kívül csupán néhány sörösüvegre lesz szükség.
"Napkincs" Búzasör Ezt a tradícionális német élesztővel készült búzasört nyárias frissesség jellemzi. A németek csak Weizenbier-ként emlegetik.
Ha szereted a búzasört, ez neked lett kitalálva.
|
A kit a szükséges alapanyagot és a speciális eszközöket tartalmazza, amelyekkel átélheted a sörfőzés teljes élményét. A sör elkészítése 2-3 órát vesz igénybe.
A palackozáshoz 16 db használt 0,5L-es sörösüveget kell biztosítani, vagyis az erjedés ideje alatt javasoljuk a sörivást! :)
Ez a kit a malátakivonatos sörfőzési módszer alapján, RÉSZLETES ÚTMUTATÓ segítségével vezet végig minden lépésen. Palackozást könnyítő palackozó SZIFONT is mellékeltünk. Tartalmaz egy speciális, KORONALEZÁRÓ eszközt, amivel a mellékelt söröskupakokat (koronazárókat) ráerősítheted a palackokra. Továbbá adunk hozzá 16 db SÖRÖSÜVEG CÍMKÉT is, amin megjelölheted a sör fajtáját, és készítésének idejét, így téve egyedivé minden palackot.
CSOMAG TARTALMA:
- 1 db 10 literes erjesztő és cefréző vödör fedővel
- 1 db csap
- 1 db kotyogó
- 1 db sörfokoló
- 1 db henger
- 1 db palackozó szifon csaphoz
- 2 m cső
- 1 db koronalezáró
- 25 db kupak
- 1 db cukor adagoló kanál
- 16 db sörösüveg címke
+ 1db Szentandrás „Napkincs” Búzasöre alapján készült recept.
+ 20 oldalas részletes sörfőzési leírás.
A készlettel csak 7 nagyon egyszerű lépést kell elvégezned, pofonegyszerű az egész:
- A malátakivonat bekeverése a megfelelő mennyiségű vízzel.
- Felforraljuk az így kapott sörlevet, majd ízesítjük komlókkal.
- Lehűtjük és beoltjuk a kapott élesztővel.
- Várunk amíg leerjed, ez kb 5-7nap
- Palackozzunk.
- Majd várunk még egy hetet, hogy a kevés hozzáadott palackozócukortól szénsavas legyen a sörünk.
- Kóstolhatjuk is.