A Table Saison egy erősebb "kocsmai" változata. Míg előbbit munka közben fogyasztották, ez főleg ünnepekkor került az asztalra vagy a munka utáni ünnepléskor vették elő. Az elkészítése hasonlít a Table Saisonhoz, azonban több malátával készül. A magasabb alkohol miatt valamivel hosszabban kell érlelni. A Saison-okat frissen fogyasztják, így érdemes a palackozás után 1 hónapot várni, majd minden héten megnézni, mikor éri el a számunkra megfelelő ízt.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Dr. Pelles Márton csinált egy hihetetlen jó összefoglalót, arról mit is várhatunk egy ilyen sörtől. Márton gazdaságtörténész-sörfőző, így pontosan megtudhatjuk hogyan alakultak ki a sörtípusok. Csak egy sima Saison, a tradícionális vallon aratósör
Maláta:
5.6kg Viking Pilsner maláta
300g Viking Keksz maláta
Komló(+forralási idő):
10g Magnum komló - 60perc
30g Tettnanger komló - 30perc
20g Tettnanger komló - 15perc
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.