A Bajorországban található pilzeni kicsit lágyabb keserűséggel rendelkezik, malátásabb ízzel és aromakomló karakterével, de még mindig elég komló van benne és a befejezés elég ropogós ahhoz, hogy megkülönböztesse magát a müncheni világos sörtől (helles). ~ BJCP 2021
A recept megalkotásánál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legjobban megközelítsük az eredeti német Pils sört. Innen is a neve "Original", ami annyit tesz, az Eredeti. Ha szereted a keserűbb söröket, ezt a Pils-t pont neked találták ki.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
3.6kg Viking Pilsner maláta
300g Bécsi maláta
200g Melanoidin maláta
200g Savas maláta
Komló(+forralási idő):
10g Hallertau Tradition komló 60perc
20g Hallertau Tradition komló 30perc
50g Hallertau Mittelfrüh komló 15perc
Élesztő:
2 db Yeastflow Pils'ing them softly
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.