A kukoricapehely a sörhöz adagolva csökkenti a testet és lágy ropogós sört eredményez. A kukoricapehelyet nem érdemes a nagyüzemi sörökben lévő kukoricadarához hasonlítani.
Néhány országban a kukorica hagyományosan a sör összetevője. Például az USA, ahol a második világháborúban, ahol a hátországban is súlyos alapanyaghiánnyal küzdött, elkezdték a árpamalátát más, könnyen beszerezhető gabonákra cserélni. Így terjedt el a rizs és a kukorica a sörfőzésben.
A pelyhesítés technológia annyit tesz, hogy a habon át a béta-glukán pihentető szakaszra hevítik. Ez az enzim segít lebontani a sejtfalakat, így az enzimek könnyebben hozzáférnek a keményítőhöz. Ezt néhány további lépcsőt követően forró hengerek között pelyhekké préselik. Az így kapott pehely felhasználható sörfőzéshez különösebb óvintézkedések nélkül.
Ajánlott sörtípus: American Ale és belga sörök
Használata: A többi alkotóval együtt végezzük a cefrézést.