A stílus az 1500-as évek elején alakult ki Bajorországban. A német Reinheitsgebot szerint sör csak víz+árpamaláta+komló és élesztő egyvelegéből készülhet. De ez a sör annyira finom, hogy kivételt képeztek a törvényben, és a búzát is megengedték emiatt a sörtípus miatt. Legalább 51% búzamalátát kell tartalmaznia. Emellett fontos hozzávalója a nátrium-klorid. A magas nátriumszint teszi olyan ihatóvá ezt a sört, a klorid pedig segít abban, hogy a sör selymesebben csússzon le.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
2,5kg Viking Búza maláta
2,1 kg Pilsner maláta
Komló(+forralási idő):
30g Hallertau Tradition komló - 30perc
Élesztő:
1 db Yeastflow Herr Weizen
A teljes receptet ITT találod
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.