Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Viking APA 21L - NO YEAST

A Viking APA, egy vérbeli Viking.

Malátás, de nem tolakodóan. Komlós, de nem nyomja el a karaktert. Olyan amilyennek lennie kell. 

 

7 450 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 223 Ft
Részletek

A vikingek nagy világutazók voltak. Évszázadokig rettegett tőlük Európa, eljutottak Észak-Amerikába is. Több forrás is alátámasztja, hogy ők voltak Amerika valódi felfedezői.  Ez a sör erről szól. Viking maláta és amerikai komlók. 

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.

 

Maláta:

4 kg Viking Pale Ale maláta

500 g Caramel 30 maláta

  

Komló(+forralási idő): 

10 g Magnum - 60 perc

50 g Centennial komló - 5 perc

50 g Chinook komló -  0 perc (a forralás befejeztekor adjuk hozzá, majd megkezdhetjük a hűtést)  

 

A receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
APA,BRY-97,pale ale,sör,Viking
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
18
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (3 vélemény)
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Ábel
2023.07.06
Teljes részletes receptleírással, gondosan csomagolt alapanyagokkal érkezett a csomag. Maga a sör elképesztően finom, kiegyensúlyozottan malátás és komlós, egyik sem nyomja el a másikat. Színe élesztő nélkül kifejezetten borostyános de tiszta élesztővel kicsit hazy ami rendkívűl jól áll neki. Kiváló receptcsomag, nagyon jó áron, csak ajánlani tudom.
Dávida János Antal
2023.07.06
Kezdő vagyok ebben az "alkémiában", első főzésem de nem találok benne hibát, nagyon ,jó összetétel, kellemes aromák, keserűsége is rendben, barátaim is rendben találták, úgyhogy rendeltem is még egy csomagot, csak ajánlani tudom!
Zsákai Tamás
2023.07.06
Legelső söröm volt, így emlékezetes marad! A receptet követve nehéz eltévedni, persze több ponton rettegtem hogy "mi lesz, hogyha" de végül tényleg egy finom és kiegyensúlyozott sör lett az eredmény.
Nekem palackozás után kellett neki 2-3 hét amíg a kezdeti markáns komlókeserűség háttérbe húzódott, és jobban előjöttek az aromakomlók és a maláta ízei. Szóval érdemes vele várni kicsit mert megéri, bár elsőbálos sörfőzőként minden lépésnél tűkön ültem én is. :-D
Annyiban tértem el a recepttől hogy hidegkomlóztam is, 50-50g Citra és Amarillo komlóval az erjesztés 5. napja környékén. De ezt kicsit bánom mert lecsökkent a kihozatal, plusz megváltoztatta a sör jellegét.