A BJCP pontosan megfogalmazza mit várhatunk ettől a sörtől: "Egy sötét, összetett, nagyon erős belga ale ami a gazdag malátásság, sötét gyümölcs ízek és fűszeres elemek ízletes elegye. Összetett, gazdag, lágy és veszélyes."
Engedjétek meg egy rövid mondát, hogyan alakult ki a stílus: Az emberek természetüknél fogva nem szeretnek adót fizetni, nem volt ez másképp évszázadokkal ezelőtt a belgáknál sem. Akkor a sörfőzdéknek a cefrézőüst mérete és a főzések száma alapján kellett adót fizetniük. Az élelmesebb sörfőzők rájöttek, ha egy erős cefréről leengedik a sörlevet (first running) kiváló Quadrubel készíthető vele. A dologban itt jön a csavar, a quadrubel után rengeteg cukor maradt a törkölyben, ezt egy alapos máslással még kinyerték, majd sört készítettek belőle, ezt ma dubbelnek hívják.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
4 kg Viking Pilsner maláta
200 g barna kandiscukor
150 g Viking Caramel 300
Komló(+forralási idő):
30 g Tettnanger komló - 30 perc
20 g Tettnanger komló - 20 perc
Élesztő:
1 db Yeastflow St. Cölibate
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 10 liter sört tudsz készíteni.