A habzó, vagy asztali ale az 1800-as években létezett és túlélte a szesztilalmat. Az amerikai ászok típus felsőerjesztésű megfelelője. Felsőerjesztésű (ale) sörfőzők készítették, hogy versenyezzenek az ászok sörrel az észak-keleti és a közép-atlanti államokban.
Eredetileg habzó, vagy asztali ale-ként volt ismert. Sok sörfőző láger élesztőt használt (néha még most is), akkoriban nem keverték felsőerjesztésű élesztőkkel. Sok sört a „kräusen” eljárással buborékosítanak. Lágy, ugyanakkor édeskés ivósör, az amerikai kerti partik elengedhetetlen kelléke.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
3,5kg Viking Pilsner maláta
0.75kg Kukoricapehely
Komló(+forralási idő):
50g Northern Brewer komló
Élesztő:
1 db Yeastflow McGyver
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.