Hopline

Your partner in brewing

Angol Cider 21L

Batch: 21L

Roppanós savassággal, megfelelő tanninokkal a kellemes kortyérzetért

30.25
Out of stock
Bonus point : 0.91 €
Details

Akkor válaszd ezt a kitet, ha nem akarod sűrítményből készíteni a cidered, hanem a friss savakat szeretnéd megőrizni egészen a poharadig.

Jellemzése:

Alkohol.: kb. 5%

Édesség: egyéni ízlés szerint

Savasság: közepes

Kiszerelés: 21 liter

A receptcsomag tartalma:

  • 10 liter Idared frissen préselt almalé
  • 5 liter Jonatán frissen préselt almalé
  • 1 csomag angol élesztő (British Ale / S-04)
  • tápsó 5 g

 

A főzés lépései:

1) Alaposan tisztítsd meg az erjesztőt

2) Önts bele a 15L almalevet

4) Mérj ki 5l klórmentes(tegyél a vízbe 0,5g aszkorbinsavat) csapvizet és öntsd hozzá az erjesztőben lévő almaléhez. 

5) Szükség lesz egy erős fekete teára amivel tanninokat juttatunk a ciderbe. Főzz egy teát és tegyél bele 5 filtert vagy ezzel megegyező mennyiségű szálas fekete teát. Ha kihült mehet az erjesztőbe.

6) Ha minden a vödörben van tedd bele a tápsót is. 

7) Szórd a folyadék tetejére az élesztőt, zárd le majd tedd 20 fokra.

8) 4 nap erjesztés után jöhet a coldcrash/hidegtörés 1fokon. A cégső fajsúly valahol 1.000 környékén lesz, ne ilyedj meg ha esetleg még jobban leerjedne. 

9) 2 nap után engedjünk ki egy kis mennyiséget és kóstoljuk meg, megfelel-e az édesség számunkra. Eritrittel visszaédesíthető a cider VAGY a pohárba töltés előtt tegyünk egy kevés 100%-os bolti almalevet a pohár aljára majd erre öntsük a ciderünket. Az előírások szerint a cider nem tartalmazhat hozzáadott finomított cukrot vagy cukorpótlót, mi a második megoldást ajánljuk. 

10) Palackozzuk le kb 8g/l palackozócukorral.

11) 4 napig tartsuk szobahőmérsékleten szénsavasításhoz, majd tegyük hűvös helyre

12) A cidert érdemes 2-4 hónapig érlelni, hogy az ízek összeérjenek benne. 

Felhasználásig az almalevet tartsd hűtőben, hogy óvd a savasságát!!

 

A receptcsomagból kb. 21 liter kész cidert tudsz készíteni.

Info
Tags
hopped,ipa,jacks,mangrove,nelson,sauvin,single
Batch volume (liter)
21
Fermentation temperature
20
Opinions
Be the first to review this product!
Additional products
Similar products