Hopline

Your partner in brewing

Angol Cider 21L

Batch: 21L

Roppanós savassággal, megfelelő tanninokkal a kellemes kortyérzetért

30.25
Out of stock
Bonus point : 0.91 €
Details

Akkor válaszd ezt a kitet, ha nem akarod sűrítményből készíteni a cidered, hanem a friss savakat szeretnéd megőrizni egészen a poharadig.

 

Jellemzése:

Alkohol.: kb. 5%

Édesség: egyéni ízlés szerint

Savasság: közepes

Kiszerelés: 21 liter

 

A receptcsomag tartalma:

  • 10 liter Idared frissen préselt almalé
  • 5 liter Jonatán frissen préselt almalé
  • 1 csomag angol élesztő (British Ale / S-04)
  • tápsó 5 g

 

A főzés lépései:

1) Alaposan tisztítsd meg az erjesztőt

2) Önts bele a 15L almalevet

4) Mérj ki 5l klórmentes(tegyél a vízbe 0,5g aszkorbinsavat) csapvizet és öntsd hozzá az erjesztőben lévő almaléhez. 

5) Szükség lesz egy erős fekete teára amivel tanninokat juttatunk a ciderbe. Főzz egy teát és tegyél bele 5 filtert vagy ezzel megegyező mennyiségű szálas fekete teát. Ha kihült mehet az erjesztőbe.

6) Ha minden a vödörben van tedd bele a tápsót is. 

7) Szórd a folyadék tetejére az élesztőt, zárd le majd tedd 20 fokra.

8) 4 nap erjesztés után jöhet a coldcrash/hidegtörés 1fokon. A cégső fajsúly valahol 1.000 környékén lesz, ne ilyedj meg ha esetleg még jobban leerjedne. 

9) 2 nap után engedjünk ki egy kis mennyiséget és kóstoljuk meg, megfelel-e az édesség számunkra. Eritrittel visszaédesíthető a cider VAGY a pohárba töltés előtt tegyünk egy kevés 100%-os bolti almalevet a pohár aljára majd erre öntsük a ciderünket. Az előírások szerint a cider nem tartalmazhat hozzáadott finomított cukrot vagy cukorpótlót, mi a második megoldást ajánljuk. 

10) Palackozzuk le kb 8g/l palackozócukorral.

11) 4 napig tartsuk szobahőmérsékleten szénsavasításhoz, majd tegyük hűvös helyre

12) A cidert érdemes 2-4 hónapig érlelni, hogy az ízek összeérjenek benne. 

 

Felhasználásig az almalevet tartsd hűtőben, hogy óvd a savasságát!!

 

A receptcsomagból kb. 21 liter kész cidert tudsz készíteni.

Info
Tags
hopped,ipa,jacks,mangrove,nelson,sauvin,single
Batch volume (liter)
21
Fermentation temperature
20
Opinions
Be the first to review this product!
Additional products
Similar products
FOGYASZTÓ BARÁT
1196 szavazat

hopline.hu
© Fogyasztó Barát