Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Ismered az érzést mikor haverokkal grilleztek és söröztök? Miért ne innád a saját sörödet?
Mutatunk néhány bevált receptet, hogy mindig legyen friss sör nálad.
Ezen felül rengeteg érdekes cikket is találsz a sörfőzésről, technikákról, alapanyagokról, amiben mind kezdők, mind haladók találhatnak kedvükre valót. 

Így használj füstölt malátát

Így használj füstölt malátát

2022. 06. 12. 11:13:10

Feldobnád a sörödet? A legtöbb tradícionális sörben jól áll egy kis füstölt maláta. 

A savanyú sör rejtélye

A savanyú sör rejtélye

2022. 04. 16. 19:09:46

Valószínű, hogy mostanra már mindenki találkozott savanyú sörrel valamilyen formában. De hogyan lehet otthoni körülmények között ilyen söröket csinálni? Erről fogunk ma beszélgetni. 

3+1 kezdőbarát receptcsomag

3+1 kezdőbarát receptcsomag

2022. 04. 09. 11:37:20
Kezdőként nem egyszerű eligazodni a receptcsomagok között, pláne hogy már az elején sikerélményed legyen. Ez az útmutató ebben nyújt majd segítséget.
Tisztító és fertőtlenítőszerek, mit szabad és mit nem?

Tisztító és fertőtlenítőszerek, mit szabad és mit nem?

2022. 03. 01. 22:22:41 Mátyus Tamás
A legtöbb fertőzés (és emiatt kiöntött sör) általában a tisztítás és fertőtlenítés elhagyása, vagy az ezekkel kapcsolatos tévhitek, rossz berögződések miatt történik. 
Weihenstephaner vs. Sierra Nevada, amit a lágerekről tudni akartál...

Weihenstephaner vs. Sierra Nevada, amit a lágerekről tudni akartál...

2022. 02. 18. 09:51:12 Mátyus Tamás
A múltkori posztom alatt és privátban is sokan jeleztétek, hogy erről a podcastról nagyon szívesen olvasnátok egy összefoglalót magyarul. 
Ezért megpróbáltam nektek belesűríteni azt a 2 órát egy emészthető kis olvasmányba. 


Ilyen jellegű 'írói képességeimet' még nem mértem fel és nem volt alkalmam csiszolgatni sem. Ezért ha kicsit nyers, vagy nem annyira élvezhető, akkor elnézést kérek előre is.  smiley
Zselatin, whirfloc, ír moszat... Mikor és mivel derítsük a sörünket?

Zselatin, whirfloc, ír moszat... Mikor és mivel derítsük a sörünket?

2022. 02. 12. 09:49:14 Mátyus Tamás

Biztos mindenki megfigyelte már, hogy az otthon főzött lágerek és egyéb világos sörök nem sikerülnek olyan tisztán, tükrösen, mint a nagyüzemiek. Legalábbis rövid távon nem smiley
De miért van ez?
Ma ezt a témakört fogjuk kicsit feszegetni. 

Lallemand vagy Fermentis? Hűtőbe vagy polcra?

Lallemand vagy Fermentis? Hűtőbe vagy polcra?

2022. 02. 09. 20:35:23 Rácz Bálint

Melyik élesztőnek melyik a párja, van átjárás a gyártók között?

Sörfőző szótár

Sörfőző szótár

2022. 02. 06. 20:03:52 Mátyus Tamás

OG? FG? IBU? EBC? ABV? 

A különböző sörfőzős csoportokban és fórumokon rengeteg ilyen és ezekhez hasonló rövidítésekkel találkozhatsz.
Egy kezdő számára ezek a legtöbbször semmit nem jelentenek és könnyen el lehet veszni. 
Ezért most összeszedtük a leggyakoribbakat nektek!

Pelyhek és ami mögöttük van

Pelyhek és ami mögöttük van

2022. 01. 31. 09:43:54

Kukorica, búza, rizs? De melyiket mihez? Miért jó ez nekem?

BJCP Bécsi Ászok + recept

BJCP Bécsi Ászok + recept

2022. 01. 25. 15:47:46

Békebeli Bécsi sör Dreher Antal poharából.

Beszélgessünk a klórról

Beszélgessünk a klórról

2022. 01. 24. 20:21:24

Van a sörfőzővizedben klór?
Igen. - szabadulj meg tőle
Nincs. - a szerencsésebbek közé tartozol, dőlj hátra

Így válassz alapmalátát...

Így válassz alapmalátát...

2022. 01. 17. 16:44:08 Mátyus Tamás

Pilzeni? Pale ale? Maris Otter? Füstölt? Könnyű lehet elveszni közöttük, főleg akkor,
ha nem túl tapasztalt az ember. 

Nézzük, hogy melyiket mikor érdemes használni. 

Lupomax - A jövő komlója

Lupomax - A jövő komlója

2022. 01. 15. 10:09:10 Mátyus Tamás

Szeretnéd, ha a komlótól mindig ugyanazt kapnád? Azonos aromák, azonos alfasav és teljes konzisztencia évjárattól függetlenül? Akkor jó helyen jársz!

Vízprofil és cefre pH beállítása

Vízprofil és cefre pH beállítása

2022. 01. 10. 17:15:44

Ismét egy ti kértétek én hozom poszt.
Ha érdekel, hogy hogy kell beállítani a vízprofilt és a cefre pH-t a Brewfatherben, akkor ne keresgélj tovább.
Olvasd el ezt inkább  smiley

Szükséges 60 percig forralni? Mi az a raw ale?

Szükséges 60 percig forralni? Mi az a raw ale?

2022. 01. 03. 21:21:08 Mátyus Tamás

Sokszor nem is gondolkozunk azon, hogy mennyi ideig forraljuk a sörlevünket.
Úgy is 60 percig kell mindig nem...?  

Aromazyme - Így csinálj jobb NEIPA-t!

Aromazyme - Így csinálj jobb NEIPA-t!

2021. 12. 28. 21:33:47 Mátyus Tamás

Tudod mi az a biotranszformáció? Na és azt, hogy miért fontos? Szuper.

Mégis úgy érzed, mintha egy nemlétező dologról lenne szó? Mutatom miért. 

Oxidáció és a fertőzések

Oxidáció és a fertőzések

2021. 12. 27. 16:04:16 Mátyus Tamás

Ne nyitogasd az erjesztőt! Legalább egyszer már mindenki találkozott ezzel a tanáccsal. Na de miért kéne megfogadnunk? Vagy miért nem?

A kveik élesztők színes világa

A kveik élesztők színes világa

2021. 12. 19. 19:36:16 Mátyus Tamás

Közkívánatra a mai cikkünkben a kveik élesztőkről, azok történelméről, típusairól és felhasználásáról lesz szó. 

Házi sörkenyér

Házi sörkenyér

2021. 12. 16. 00:12:51

Mit csinálsz a törköllyel? Miért nem sütsz egy kenyeret belőle?

A sör érlelése , lágerezés

A sör érlelése , lágerezés

2021. 12. 09. 18:24:46 Mátyus Tamás

Lepalackoztad/hordóztad a sörödet, de nem tudod mikor lesz iható? Nézzük mit érdemes tudni.