Blog
Ismered az érzést mikor haverokkal grilleztek és söröztök? Miért ne innád a saját sörödet?
Mutatunk néhány bevált receptet, hogy mindig legyen friss sör nálad.
Ezen felül rengeteg érdekes cikket is találsz a sörfőzésről, technikákról, alapanyagokról, amiben mind kezdők, mind haladók találhatnak kedvükre valót.

Így dobd fel a stoutodat
Télen sokkal népszerűbbek a barna, fekete sörök. Sokan stout vagy porter sörökkel készülnek az ünnepekre.
De mivel lehetne feldobni?

Ezért futhat a söröd...
Te is készítettél már gejzírt sörből? A cikkből megtudhatod, hogy miért fut az üveges söröd.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: tápsók

A bajor búzasör titka
Mindenki szereti a finom bajor búzasöröket. De néha sajnos nem úgy sikerül, ahogyan szerettük volna.

Így használj füstölt malátát
Feldobnád a sörödet? A legtöbb tradícionális sörben jól áll egy kis füstölt maláta.

A savanyú sör rejtélye
Valószínű, hogy mostanra már mindenki találkozott savanyú sörrel valamilyen formában. De hogyan lehet otthoni körülmények között ilyen söröket csinálni? Erről fogunk ma beszélgetni.

3+1 kezdőbarát receptcsomag

Tisztító és fertőtlenítőszerek, mit szabad és mit nem?

Weihenstephaner vs. Sierra Nevada, amit a lágerekről tudni akartál...
Ezért megpróbáltam nektek belesűríteni azt a 2 órát egy emészthető kis olvasmányba.
Ilyen jellegű 'írói képességeimet' még nem mértem fel és nem volt alkalmam csiszolgatni sem. Ezért ha kicsit nyers, vagy nem annyira élvezhető, akkor elnézést kérek előre is.


Zselatin, whirfloc, ír moszat... Mikor és mivel derítsük a sörünket?
Biztos mindenki megfigyelte már, hogy az otthon főzött lágerek és egyéb világos sörök nem sikerülnek olyan tisztán, tükrösen, mint a nagyüzemiek. Legalábbis rövid távon nem
De miért van ez?
Ma ezt a témakört fogjuk kicsit feszegetni.

Lallemand vagy Fermentis? Hűtőbe vagy polcra?
Melyik élesztőnek melyik a párja, van átjárás a gyártók között?

Sörfőző szótár
OG? FG? IBU? EBC? ABV?
A különböző sörfőzős csoportokban és fórumokon rengeteg ilyen és ezekhez hasonló rövidítésekkel találkozhatsz.
Egy kezdő számára ezek a legtöbbször semmit nem jelentenek és könnyen el lehet veszni.
Ezért most összeszedtük a leggyakoribbakat nektek!

Pelyhek és ami mögöttük van
Kukorica, búza, rizs? De melyiket mihez? Miért jó ez nekem?

Beszélgessünk a klórról
Van a sörfőzővizedben klór?
Igen. - szabadulj meg tőle
Nincs. - a szerencsésebbek közé tartozol, dőlj hátra

Így válassz alapmalátát...
Pilzeni? Pale ale? Maris Otter? Füstölt? Könnyű lehet elveszni közöttük, főleg akkor,
ha nem túl tapasztalt az ember.
Nézzük, hogy melyiket mikor érdemes használni.

Lupomax - A jövő komlója
Szeretnéd, ha a komlótól mindig ugyanazt kapnád? Azonos aromák, azonos alfasav és teljes konzisztencia évjárattól függetlenül? Akkor jó helyen jársz!

Vízprofil és cefre pH beállítása
Ismét egy ti kértétek én hozom poszt.
Ha érdekel, hogy hogy kell beállítani a vízprofilt és a cefre pH-t a Brewfatherben, akkor ne keresgélj tovább.
Olvasd el ezt inkább

Szükséges 60 percig forralni? Mi az a raw ale?
Sokszor nem is gondolkozunk azon, hogy mennyi ideig forraljuk a sörlevünket.
Úgy is 60 percig kell mindig nem...?

Aromazyme - Így csinálj jobb NEIPA-t!
Tudod mi az a biotranszformáció? Na és azt, hogy miért fontos? Szuper.
Mégis úgy érzed, mintha egy nemlétező dologról lenne szó? Mutatom miért.