Hírek

Ezért futhat a söröd...
Te is készítettél már gejzírt sörből? A cikkből megtudhatod, hogy miért fut az üveges söröd.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: tápsók

Így használj füstölt malátát
Feldobnád a sörödet? A legtöbb tradícionális sörben jól áll egy kis füstölt maláta.

A savanyú sör rejtélye
Valószínű, hogy mostanra már mindenki találkozott savanyú sörrel valamilyen formában. De hogyan lehet otthoni körülmények között ilyen söröket csinálni? Erről fogunk ma beszélgetni.

3+1 kezdőbarát receptcsomag

Tisztító és fertőtlenítőszerek, mit szabad és mit nem?

Weihenstephaner vs. Sierra Nevada, amit a lágerekről tudni akartál...
Ezért megpróbáltam nektek belesűríteni azt a 2 órát egy emészthető kis olvasmányba.
Ilyen jellegű 'írói képességeimet' még nem mértem fel és nem volt alkalmam csiszolgatni sem. Ezért ha kicsit nyers, vagy nem annyira élvezhető, akkor elnézést kérek előre is.


Zselatin, whirfloc, ír moszat... Mikor és mivel derítsük a sörünket?
Biztos mindenki megfigyelte már, hogy az otthon főzött lágerek és egyéb világos sörök nem sikerülnek olyan tisztán, tükrösen, mint a nagyüzemiek. Legalábbis rövid távon nem
De miért van ez?
Ma ezt a témakört fogjuk kicsit feszegetni.

Lallemand vagy Fermentis? Hűtőbe vagy polcra?
Melyik élesztőnek melyik a párja, van átjárás a gyártók között?

Sörfőző szótár
OG? FG? IBU? EBC? ABV?
A különböző sörfőzős csoportokban és fórumokon rengeteg ilyen és ezekhez hasonló rövidítésekkel találkozhatsz.
Egy kezdő számára ezek a legtöbbször semmit nem jelentenek és könnyen el lehet veszni.
Ezért most összeszedtük a leggyakoribbakat nektek!