Vízkezelés, ásványi sók
Minden sörtípusnak adott vízösszetételre és PH-ra van szüksége. Ezek pontos beállítása elengedhetetlen az igazán magas minőségű sör készítéséhez. Minden enzimnek és élesztőnek is van egy optimális PH értéke, ahol hatékonyan dolgozik. A PH beállításával javul a kihozatal és az élesztő észter termelése is kiszámíthatóbb. A víz pontos összetételéről a helyi vízművek tudnak információt adni.
A receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelő szereket. Vízekezelő szer nélkül is kitűnő sört tudsz főzni és a receptcsomagok csak akkor tartalmaznak vízkezelő szereket ha ez erősen ajánlott, pl.: a német sörökben általában magasabb a nátrium koncentráció, amit nátrium-klorid hozzáadásával tudunk növelni. A vízkezelő csomag kb. 10 sör lefőzéséhez biztosan elegendő.
Vízkezelőszerek
Campden tabletta 10db
A vízben lévő klór eltávolítására alkalmas.
Adagolás: 1 tabletta / 50 liter víz
Kálcium-klorid (CaCl2) 50g
Kálcium és klorid szintet növel.
A pH-t kis mértékben csökkenti.
Kálcium-szulfát (CaSO4) 50g
Kálcium és szulfát szintet növel.
A pH-t kis mértékben csökkenti.
Magnézium-szulfát/Epsom só (MgSO4) 50g
Magnézium és szulfát szintet növel.
A pH-t kis mértékben csökkenti.
Nátrium-klorid (NaCl) 50g
Nátrium és klorid szintet növel.
A pH-t kis mértékben csökkenti.