Leírás
A hántolt maláta nagyon nehezen gyártható, ha egy pici héj is marad pörkölés előtt a malátán, már keserű ízt ad a végterméknek. Ennek kiküszöbölésére búzamalátát használnak, a búza nagyon könnyen hántolható, sokkal tisztább a végeredmény. A pörkölt búza tökéletesen helyettesíti Viking Pearled Black malátát. Az úgy gyártott maláta csökkenti a füstös ízt és kiemeli a kávés jegyeket. Enzimaktivitása nincs, extrakt tartalma a pörkölés hatására csökken. 1-2% arány esetében a színt növeli, de ízben jelentős változást nem eredményez, ha a felhasználási arány 10%-ra növeljük, keserű, kávés jegyek kerülnek előtérbe.
Ajánlott sörtípusok: sötét sörök, tipikusan: stout és porter
Kihozatal: min 65%
Felhasználás: 1-2%
Származási hely: Németország
Itt elolvashatod a teljes leírást (angol)
A BestMalz-ot 1899-ben Kreimback-Kaulbach-ban alapították, persze, akkor még köze sem volt. amalátához és a nevüket is csak később változtatták meg. Kezdetben malomként lisztgyártással foglalkozott a caslád, de 5 évvel az alapítás után váltottak a maláta gyártásra. Kezdetben a helyi sörgyárakat szolgálták ki, röviddel ezután alapítottak egy második üzemet, közel a Rajnához, így a folyon már elérhették a nagyobb városokat és a tengeri kikötőket.
Itt olvashatsz többet a BestMalz-ról